Новини
6 Квітня 2022
483

Влада Латвії заморозила нерухомості рф на €100 мільйонів

Суди продовжують проводити оцінку об’єктів і схвалювати рішення про застосування заборон

Наразі вартість нерухомості росіян, замороженої в Латвії через санкції, перевищує €100 млн, очікується, що вона може зрости. Про це повідомив у вівторок журналістам міністр юстиції Латвії Яніс Борданс після засідання Кабінету міністрів, пише Delfi.

Міністр зазначив, що заморожений автопарк також оцінюється в кілька мільйонів євро.

Борданс повідомив, що при цьому не подано інформацію про активи юридичних осіб, які можуть виявитися дедалі ціннішими. Серед цих активів можуть бути зокрема різні небезпечні вантажі в латвійських портах, про які латвійська держава “має подбати особливим чином”.

Як уже повідомлялося, у вівторок на засіданні уряду обговорювалася можливість перейняти у власність держави російські підприємства, які потрапили під санкції, зокрема згадані небезпечні вантажі.

Міністр юстиції зазначив на пресконференції, що якщо це буде зроблено, то процес має бути максимально вигідним з економічної точки зору — без звільнення працівників і, за можливістю, без втрати вартості активів.

Міністерство юстиції раніше повідомляло, що судова адміністрація, як керуючий єдиною комп’ютеризованою земельною книгою орган, направила в суди інформацію про 56 об’єктів нерухомості, які перебувають у власності, під управлінням або контролем осіб, на яких поширюються санкції.

На 49 об’єктів нерухомості суди поставили заборонний знак. Суди продовжують проводити оцінку об’єктів і схвалювати рішення про застосування заборон.

Реєстр підприємств виявив п’ять випадків, які можуть свідчити про спроби обійти санкції або коли запитані зміни стосуються осіб, які підпадають під санкції. Інформацію передано до правоохоронних органів, зміни до даних реєстру не внесено.

Дирекція безпеки дорожнього руху застосувала до 66 транспортних засобів, які перебувають у власності або володінні осіб, на які накладено санкції, заборону на постановку транспортних засобів на облік, а також поставила позначку про відчуження на транспортні засоби, зареєстровані у власності таких осіб.

Центр сільськогосподарських даних констатував стадо, зареєстроване на юридичну особу, пов’язану з особою з санкційного списку, але господарство було ліквідовано ще до введення санкцій.

Агентство цивільної авіації зробило запис у Латвійському реєстрі повітряних суден цивільної авіації щодо одного вертольота про те, що він пов’язаний з особою, на яку поширюються санкції, тим самим обмеживши можливість зняття конкретного повітряного судна з обліку повітряних суден.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США ухвалило рішення заблокувати виплати за держборгом росії із російських рахунків в американських банках, заморожених у межах санкцій

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram