Новини
12 Лютого 2024
211

Компанії з бізнесом у рф оподатковуватимуть для допомоги Україні

Таке рішення запропонував єврокомісар

Євросоюз повинен оподатковувати західні компанії, які все ще ведуть бізнес у росії, і використати виручені кошти для допомоги Україні, заявив єврокомісар з питань довкілля Віргініюс Сінкявічюс, пише Politico.

“У нас ще є компанії, яким все одно і вони залишаються в росії. Чому ми не говоримо про їх оподаткування?”, — цитує видання єврокомісара.

Зазначається, що європейські країни нещодавно підписали пакет допомоги Україні в розмірі €50 млрд, але цих грошей недостатньо, щоб заповнити дефіцит бюджету країни, враховуючи те, що допомога США Києву затримується республіканцями.

Замість того, щоб звертатися до платників податків ЄС із проханням заповнити прогалину, що може підбадьорити популістів, блок повинен конфіскувати заморожені активи рф та почати оподатковувати західні компанії, які продовжують працювати в росії, попри санкції, сказав Сінкявічус.

“Дуже важливо знайти джерела фінансування, які б використовували якомога менше європейських платників податків”, — сказав єврокомісар.

За його словами, ЄС потрібен довгостроковий план, адже росія чекає, поки Європа та США втомляться, а популісти візьмуть верх.

“Цей план має включати фінансування, яке надходить із заморожених активів або податків”, — додав Сінкявічус.

У Politico зазначили, що, попри прохання кількох держав ЄС, включаючи Литву, батьківщину Сінкявічюса, плани використання заморожених російських активів для допомоги Україні застрягли. Великі країни ЄС, такі як Франція та Німеччина, попереджають про негативні наслідки від конфіскації російських активів та їх використання для допомоги Україні.

Нагадаємо, США ввели заборону на ввезення алмазів з рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram