Новини
9 Лютого 2024
227

США ввели заборону на ввезення алмазів з рф

Також країна розширила санкції за торгівлю російською нафтою

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти трьох компаній з Об’єднаних Арабських Еміратів та одного танкера, зареєстрованого в Ліберії, за порушення запровадженого західними країнами обмеження цін на російську нафту.

У заяві американське відомство повідомило, що санкції були введені проти компаній, що базуються в ОАЕ: Zeenit Supply and Trading DMCC, Talassa Shipping DMCC і Oil Tankers SCF Mgmt FZCO, а також проти нафтового танкера NS Leader, що ходить під прапором Ліберії.

У грудні 2023 року США та інші країни G7 оголосили про посилення заходів щодо контролю за дотриманням цінової стелі на російську нафту ($60 за барель). Посилення санкцій супроводжується введенням обмежень щодо судноплавних компаній, що перевозять сировину з росії. 18 січня до списку санкцій США потрапили 17 морських суден під прапором Ліберії, які перевозили російську нафту, а також судноплавна компанія Hennesea Holdings з ОАЕ. Крім того, США перевіряють 100 танкерів із 30 країн на порушення санкцій проти росії.

Як пише Reuters, Мінфін також повідомив, що вжив заходів з метою заборонити імпорт деяких категорій алмазів, які видобувають у росії.

Санкції Вашингтона проти алмазовидобувної галузі рф будуть перебувати в межах схвалених у грудні групою G7 зобов’язань: буде заборонено імпорт непромислових алмазів російського походження вагою 1 карат і більше, ювелірних виробів з діамантами та несортованих алмазів з 1 березня. З 1 вересня заборона пошириться на імпорт непромислових алмазів, здобутих чи вироблених у росії, вагою від 0,5 карата.

Нагадаємо, ЄС вводить нові санкції проти рф. Вони стосуватимуться армії та технологій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram