Новини
9 Лютого 2024
252

ЄС вводить нові санкції проти рф

Вони стосуватимуться армії та технологій

У Євросоюзі пропонують ввести нові санкції проти 55 компаній і більше ніж 60 фізичних осіб, які допомагають російській агресії проти України, повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно з документами, які бачив Bloomberg, обмеження торкнуться осіб та фірм, пов’язаних з виробництвом зброї та постачанням ключових технологій та електроніки, які російські оборонні компанії використовують для створення озброєнь.

Пропозиції, які потребують підтримки всіх країн-членів перед їх прийняттям, також будуть спрямовані на судноплавні компанії, які забезпечували транспорт та логістику для перевезення боєприпасів з Північної Кореї до росії. Агентство нагадує, що Північна Корея надала росії сотні тисяч артилерійських снарядів.

Очікується, що пакет санкцій, який стане 13-м з моменту повномасштабного вторгнення, матиме обмежений масштаб. Низка країн-членів ЄС закликала блок бути більш амбітним і додати до пакета нові економічні санкції.

Поточні пропозиції також включають додавання до санкційних списків кількох військових та інших посадових осіб, політиків — включаючи Олексія Дюміна, колишнього охоронця президента росії путіна та нинішнього губернатора Тульської області.

Список обмежень може змінюватися до його остаточного затвердження країнами-членами.

Нагадаємо, цьогоріч ЄС планує скоротити викиди на 90%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram