Новини
17 Квітня 2024
96

Raiffeisen Bank знову втрапив у скандал

Попри обіцянки полишити рф, банк розмістив оголошення про вакансії

Австрійський Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив понад тисячу оголошень про вакансії в росії, вказуючи на амбітні плани зростання в цій країні, що явно суперечить його офіційній обіцянці вийти з ринку, повідомляє газета Financial Times.

FT знайшла ці пропозиції серед більш ніж 2400 оголошень про роботу, розміщених австрійським кредитором у росії з грудня, з яких майже 1500 стосуються управління продажами та обслуговування клієнтів.

В одному з оголошень, опублікованому підрозділом банку для середнього бізнесу в росії, зазначено, що його “ключовими цілями є багаторазове розширення активної клієнтської бази та стабільне двозначне зростання доходів”.

Raiffeisen “шукає менеджера по роботі з клієнтами, який буде залучати клієнтів”, — йдеться в іншій пропозиції від підрозділу, орієнтованого на малий бізнес у росії. В ще одному оголошенні зазначається, що компанія “активно розширює базу корпоративних клієнтів” для обслуговування зарплатних проєктів.

Ці оголошення суперечать неодноразовим заявам Райффайзен про намір скоротити й продати свій бізнес у росії після рішення володимира путіна розпочати повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Два роки по тому банк є західним кредитором з найбільшими операціями в росії. Він перебуває під пильною увагою чиновників Міністерства фінансів США і зазнає тиску з боку Європейського центрального банку, який вимагає від нього вийти з росії.

У Raiffeisen, до якого звернулися за коментарем, заявили, що висновки FT спонукали головного виконавчого директора Йоганна Штробля до негайного розслідування.

Нагадаємо, бізнес в Україні отримав можливість страхування від воєнних ризиків. Нову послугу надає “Райффайзен Банк”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram