Новини
19 Квітня 2024
75

ЄС анонсував нові санкції проти Ірану

Обмеження торкнуться виробництва безпілотників та ракет

Лідери країн Євросоюзу за підсумками саміту у Брюсселі заявили, що розширять санкції щодо Ірану у зв’язку з атакою на Ізраїль у ніч на 14 квітня. Згідно з заявою ЄС, більшість обмежень торкнуться виробництва безпілотників та ракет, пише Reuters.

“Європейський Союз вживе подальших обмежувальних заходів проти Ірану, особливо щодо безпілотних літальних апаратів та ракет. Європейський союз, як і раніше, повністю відданий справі сприяння деескалації та безпеці в регіоні”, — йдеться у спільній заяві лідерів ЄС.

До розширення санкцій проти іранської ракетної програми та програми з безпілотників закликала голова Європарламенту Роберта Метсола, виступаючи перед європейськими лідерами. Крім того, вона висловилася за внесення іранського Корпусу вартових ісламської революції до європейського списку терористичних організацій.

За словами голови європейської дипломатії Жозепа Борреля, для внесення КВІР до списку терористичних організацій суд має визнати, що ця організація здійснила теракт, але “поки що це не так”.

Як писали раніше Investory News, SpaceX оголосив війну чорному ринку Starlink.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram