Новини
2 Лютого 2024
263

російським компаніям почали закривати рахунки в Туреччині

Банкам, що їх обслуговували, загрожували санкції

Турецькі банки посилили політику щодо російських клієнтів. Деякі фінансові організації почали закривати компаніям рахунки та підвищили вимоги до фізичних осіб, які збираються завести картку, пише Finance.ua.

До грудня 2023-го в Туреччині були два “всеїдні” та два “напіввсеїдні” банки, які працювали з росіянами. Перші два закрили рахунки значної частини юросіб після того, як їм пригрозили внесенням до списку санкцій.

Решта теж почали закривати рахунки росіянам, особливо тим, хто відкрив їх після початку повномасштабної війни в Україні. Банки призупинили обслуговування корпоративних клієнтів “з російським корінням”, повідомив фінансовий консультант Іскандер Міргалімов.

“Компаніям дійсно почали рекомендувати завершити операції з банком і закрити рахунок”, — сказав він.

За його словами, це стосується нафтогазових трейдерів та тих, хто використав Туреччину як транзитну юрисдикцію для розрахунків та постачань.

Власник одного з великих торгових брокерів повідомив, що турецькі банки закривають рахунки російським компаніям, починаючи з 2022 року, але зараз процес посилився. Джерело наголосило, що раніше банки закривали рахунки тим, хто потрапив під санкції, зараз — і іншим організаціям.

Раніше Investory News писали, що два українські держбанки зацікавили іноземних інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram