Новини
24 Січня 2024
271

Два українські держбанки зацікавили іноземних інвесторів

Вони готові приватизувати “Укргазбанк” та “Сенс банк”

Іноземні інвестори висловили зацікавленість в приватизації двох українських державних банків — “Укргазбанку” та “Сенс банку”, розповів заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, пише Економічна правда.

“Держава має стратегію зменшення банківського сектору, присутності та своєї участі. Але треба реально дивитись на речі.

Ринок зараз такий, що ви самі розумієте, “Приватбанк” — це той банк, в який готова вкладати гроші держава, і банк, який генерує мільярд доларів доходу державного бюджету”, — сказав чиновник.

Він зазначив, що поки держава не готова продати цей банк, але не виключив цього в майбутньому.

“У нас є зацікавленість іноземних інвесторів у двох державних банках. Це Укргазбанк і Сенс Банк і ми активно готуємо їх до продажу. Ці сигнали ми отримали наприкінці минулого року, починаючи з осені”, — розповів заступник міністра фінансів.

За словами Драганчука, незабаром Мінфін буде брати фінансових радників для цих банків.

Також паралельно з цим Мінфін зі Світовим банком напрацьовують зміни до законів про продаж цих банків, для того, щоб зробити це якомога прозоріше і продати справді серйозному потенційному інвестору.

“Більше скажу, ці потенційні інвестори нас підганяють… Паралельно ці банки готуються всередині і я досить позитивно налаштований і хочеться в цьому році продати ці два банки. А той банк, який генерує найбільше доходів у цій державі, поки що неготовий до продажу”, — резюмував Драганчук.

Раніше Investory News писали, що Велика Британія інвестуватиме в Україну $25 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram