Новини
5 Квітня 2022
569

Мінфін США заборонив росії виплати за держборгом із заморожених в американських банках рахунків

4 квітня росія мала провести виплати за облігаціями на $552,4 мільйона та $84 млн мільйона

Міністерство фінансів США ухвалило рішення заблокувати виплати за держборгом росії із російських рахунків в американських банках, заморожених у межах санкцій, повідомляє Reuters.

Раніше кошти з рахунків російської держави в американських фінансових інститутах, всупереч санкціям, можна було спрямовувати на виплати за держборгом. Проте 4 квітня Мінфін США вирішив унеможливити цю можливість, щоб ще більше посилити тиск на росію.

4 квітня росія мала провести виплати за облігаціями на $552,4 млн і $84 млн. Тепер владі рф потрібно ухвалити рішення, чи використовувати валютні резерви, до яких у них залишився доступ, для виплат за держборгом, витратити їх на інші цілі або оголосити дефолт, заявили в Мінфіні США.

Російська сторона поки що ніяк не прокоментувала рішення Мінфіну США і не повідомила про те, чи проведено платіж за держборгом у строк.

Нагадаємо, голова Національного банку України Кирило Шевченко звернувся до центробанків Канади, Японії, Великої Британії, США, Швейцарії та Європейського центрального банку із закликом переглянути та розірвати кореспондентські відносини з усіма банками росії та білорусі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram