Новини
23 Червня 2022
424

Велика Британія ввела нові санкції проти росії

Під них потрапили зокрема авіаційне паливо, технології та валюта

Британія ввела додаткові санкції проти росії, які забороняють експорт у країну-агресора банкнот фунтів чи євро, технологій та авіаційного палива, йдеться у повідомленні на сайті уряду Британії.

Так, забороняється експорт товарів і технологій, що використовуються для внутрішніх репресій (зокрема зброї), товарів та технологій, що стосуються хімічної та біологічної зброї, морських товарів та технологій, а також додаткових нафтопереробних та важливих галузевих товарів і технологій.

Зокрема, йдеться про заборону на експорт або використання в росії авіаційного палива та паливних домішок, а також заборону на постачання такої продукції до росії або використання в росії. Цей пункт включає і відповідну технічну допомогу, фінансові та брокерські послуги.

Нові санкції забороняють постачати до росії або для використання в рф банкноти фунтів стерлінгів або євро, а також забороняють надання таких банкнот особам, пов’язаним із країною-агресором. Це стосується не лише рф, а й деяких тимчасово окупованих територій України.

Санкції включають заборону на імпорт, придбання або постачання і доставку товарів, що генерують прибуток, і походять з росії або відправляються з росії (а також пов’язана технічна допомога, фінансові та посередницькі послуги). Крім того, забороняється надавати технічну допомогу чи інші послуги, пов’язані з імпортом чавуну та сталі.

Наголошується, що існують винятки із введених обмежень — відповідні ліцензії надаватимуться у дуже обмеженій кількості випадків.

Нагадаємо, що криптовалютні біржі заблокували акаунти росіян, які обходили санкції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram