Новини
8 Квітня 2024
120

Україна залучила допомоги на понад $83 мільярди з початку 2022 року

Найбільшими донорами стали ЄС, США, МВФ, Канада, Японія, Світовий банк, Велика Британія

З початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося залучити вже понад $83 млрд завдяки злагодженій співпраці з міжнародними партнерами, повідомляє пресслужба Мінфіну.

“Від лютого 2022 року завдяки злагодженій співпраці з міжнародними партнерами, Мінфіну України вдалося залучити вже понад $83 млрд. Найбільші донори — ЄС, США, МВФ, Канада, Японія, Світовий банк, Великобританія”, — йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголошують, що попри повномасштабну війну Україна продовжує впроваджувати реформи та виконує всі зобов’язання в межах співпраці з партнерами. Реформи є основою економічного зростання шляхом забезпечення макроекономічної стабільності, підвищення ефективності управління та подальшого розвитку.

“Вони слугують фундаментом для довгострокової стійкості та відновлення. Ми відкриті до діалогу з нашими партнерами для подальшого обговорення пріоритетів реформ та визначення найбільш ефективних цільових заходів. Переконаний, що Україна може прокласти шлях до сталого економічного розвитку та інклюзивного зростання при цьому залучивши необхідне фінансування на забезпечення потреб своїх громадян”, — сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, митниця перерахувала до бюджету ₴136,8 мільярда з початку року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram