Новини
21 Серпня 2020
965

У Франції через пандемію знищать частину врожаю винограду

Виноградарі на прохання виробників шампанського збиратимуть 8 тонн ягід з гектара

Пандемія коронавірусу викликала найрізкіше скорочення попиту на шампанське з часів Другої світової війни. 360 виробників шампанського, на яких припадає близько 90% закупівель винограду сортів шардоне, піно нуар і піно-меньє у незалежних виноградарів Шампані, уклали угоду з цими виноградарями про те, що ті будуть збирати не більше 8 тонн винограду з гектара, що на 22% менше, ніж торік, повідомляє Le Figaro.

Продажі компанії LVMH, якій серед іншого належать бренди шампанського Moet & Chandon, Krug, Dom Perignon і Veuve Clicquot, впали на 30%.

Як пише видання, якщо попит в поточному році в цілому впаде на третину, це буде означати продаж менш як 200 млн пляшок шампанського на суму €3,35 млрд ($3,97 млрд).

“Досить імовірно, що ця криза продовжить впливати на Шампань протягом ще декількох років”, — зазначають у Комітеті шампанських вин, що об’єднує виноробів, виноградарів та інших представників галузі.

Угода про збір лише 8 тонн з гектара призведе до того, що п’ята частина всього вирощеного винограду залишиться гнити на землі. Обмеження виявилося особливо жорстким з урахуванням того, що в нинішньому році повинен бути хороший урожай винограду після весняних дощів і жаркого сухого літа.

Нагадаємо, Європейський Союз щороку отримує прибуток у сумі майже €75 млрд завдяки торгівлі товарами з оригінальним географічним найменуванням, назви яких захищені у переліку так званих географічних індикаторів ЄС: “шампанське”, “Баєрське пиво”, “Ірландський віскі”, “пармезан”, “рокфор” або “польська водка”.

Як відомо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запропонували створити фонд для відновлення країн Євросоюзу після пандемії коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram