Новини
22 Березня 2023
342

Парламент Франції підтримав будівництво нових АЕС

План розбудови атомної енергетики запропонував Макрон

Парламент Франції переважною більшістю голосів проголосував за урядовий інвестиційний план в атомну енергетику, повідомляє “Європейська правда”.

План оновлення атомної енергетики, ключовим пунктом якого є заплановане будівництво шести нових ядерних реакторів, був схвалений 402 голосами “за” і 130 “проти”.

“Після Сенату минулого місяця нижня палата сьогодні ввечері переважною більшістю проголосувала за атомний план…результат спільної роботи, спрямованої на боротьбу зі зміною клімату та гарантування нашого енергетичного суверенітету”, — написала прем’єр-міністерка Елізабет Борн у Twitter.

Президент Еммануель Макрон прагне повернути ініціативу за допомогою нових реформ у найближчі тижні після того, як його уряд опинився під загрозою відставки через план пенсійної реформи, і ядерна енергетика є одним з питань, з яких його центристська партія сходиться в думках з консервативними “Республіканцями” та ультраправим “Національним об’єднанням”.

Макрон прагне розпочати будівництво першого ядерного реактора нового покоління EPR2 до кінця свого другого п’ятирічного терміну в травні 2027 року в рамках плану будівництва шести нових реакторів вартістю €52 млрд.

Цей план з’явився в той час, коли Франція зазнала багатомісячних серйозних перебоїв у роботі існуючого парку з 56 реакторів, що призвело до 30-річного мінімуму виробництва ядерної енергії, а споруджуваний на заході Франції, реактор першого покоління EPR роками відстає від графіка і перевищує бюджет на мільярди євро.

Нагадаємо, атомну енергетику можуть визнати “зеленою” у Великій Британії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram