Новини
14 Вересня 2023
396

У Франції наказали припинити продаж iPhone 12

Це сталося через підвищену радіоактивність пристрою

Франція наказала Apple припинити продаж iPhone 12 через надмірне електромагнітне випромінювання, пише BBC.

Зазначається, що французький наглядовий орган, який регулює радіочастоти, також наказав Apple виправити наявні телефони. Ці заходи вживаються через занадто високий рівень випромінювання, який перевищує норму. Відповідні висновки будуть передані іншим регуляторам.

“Регулятор порадив Apple, що якщо компанія не може розв’язати проблему за допомогою оновлення програмного забезпечення, вона повинна відкликати кожен iPhone 12, коли-небудь проданий в країні”, — йдеться у повідомленні.

Вперше iPhone 12 був випущений у вересні 2020 року, і він досі продається по всьому світу.

Apple повідомила BBC, що оскаржує таке рішення, і заявила, що надала регулятору результати лабораторних досліджень самого технологічного гіганта та третіх сторін, які показують, що пристрій відповідає всім відповідним правилам.

У заяві компанії йдеться, що iPhone 12 був визнаний таким, що відповідає нормам щодо рівня випромінювання у всьому світі.

Французький регулятор вимагає перевірити рівень поглинання пристроїв у двох режимах використання: в тісному контакті з тілом людини та коли телефон трохи далі, наприклад, у сумці або кишені піджака.

Показник SAR (рівень випромінювання мобільних пристроїв) для першого режиму перевищує встановлений ліміт, водночас для другого режиму він не перевищує.

Раніше Investory News писали, що планується випуск бюджетної лінійки MacBook.

Тим часом, яблучний гігант розпочне старт продажів нового смартфона iPhone 15 на 22 вересня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram