Новини
8 Вересня 2023
364

Планується випуск бюджетної лінійки MacBook

Це дасть можливість пристроям Apple конкурувати з Chromebook

Apple розробляє просту та бюджетну серію MacBook, щоб конкурувати з Chromebook в освітньому секторі, повідомляє MacRumors.

Ця дешева лінійка MacBook може бути запущена вже в другій половині 2024 року.

Apple, ймовірно, випустить нову лінійку продуктів, щоб відрізнити її від наявних лінійок MacBook Air і Pro компанії. Зовнішній вигляд як і раніше буде побудований навколо металевого корпусу, але він буде виготовлений з “інших матеріалів”, а вартість механічних компонентів буде нижчою.

Схоже, часові рамки запуску нової бюджетної серії MacBook базуються на відсутності завантаження у великих постачальників Apple, таких як Quanta Computer і Foxconn, що робить запуск у першій половині наступного, 2024 року малоймовірним.

За даними DigiTimes Research, у 2019 році було поставлено понад 13,9 млн Chromebook, у 2020 році цей показник виріс до 30,4 млн, а у 2021 році сягнув рекордних 33,5. Це підкреслює популярність недорогих ноутбуків Google в освітньому секторі, особливо під час глобальної пандемії.

Зараз продажі Chromebook сповільнилися після завершення карантину, але масштаби все ще більші, ніж до COVID-19. Кількість навчальних закладів, які почали використовувати Chromebook за останні кілька років, також стрімко зросла, особливо в порівнянні з iPad від Apple, продажі яких на освітньому ринку відставали.

Важливо зазначити, що це перші чутки про те, що Apple активно розробляє нову серію MacBook, ціна якої буде нижчою від нинішніх пропозицій.

Зараз за увагу шкіл, вчителів, студентів та викладачів компанія намагається конкурувати спеціальними знижками на свої найпростіші моделі MacBook Air та iPad.

Раніше Investory News писали, що в США популяризують VR-школи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram