Новини
4 Серпня 2023
306

AFP подало до суду на соцмережу Маска

Це сталося через відмову обговорювати плату за новини

Французьке новинне агентство AFP подало позов до суду Парижа проти соцмережі Ілона Маска Twitter (нещодавно перейменовану в “X”), звинувативши компанію у відмові обговорити можливу оплату за поширення контенту агентства, пише Reuters.

У 2019 році Франція схвалила правило авторського права, яке отримало назву “суміжні права”, що зобов’язує великі онлайн-платформи розпочинати переговори з видавцями, які прагнуть отримати винагороду за новини.

“AFP висловило свою стурбованість у зв’язку з явною відмовою платформи вступати в дискусії щодо реалізації суміжних прав для преси”, — йдеться в заяві агентства.

Маск розкритикував цей крок AFP у своєму пості в “X”.

“Це дивно. Вони хочуть, щоб ми платили їм за трафік на їхній сайт, де вони отримують прибуток від реклами, а ми ні!?”, — написав він.

У “X” не відповіли на прохання про коментар.

У 2021 році антимонопольне відомство Франції оштрафувало компанію Google на €500 млн за невиконання розпоряджень щодо ведення переговорів з новинними виданнями країни.

З того часу Google зобов’язався вирішити суперечку й оголосив про укладення угод з AFP та кількома іншими провідними французькими новинними організаціями. Facebook, що належить Meta Platforms, також підписав угоди з деякими французькими виданнями.

Раніше Investory News писали, що американські слідчі допоможуть виконати рішення Гаазького трибуналу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram