Новини
27 Липня 2023
278

Американські слідчі допоможуть виконати рішення Гаазького трибуналу

Йдеться про стягнення з рф $5 млрд за захоплене майно “Нафтогазу” в Криму

Група “Нафтогаз” залучить послуги американської розслідувальної компанії K2 Integrity аби виконати рішення Гаазького трибуналу і стягнути з росії — $5 млрд компенсації за захоплене майно “Нафтогазу” у Криму, йдеться на сайті НАК “Нафтогаз України”.

“Команда K2 допоможе здійснити пошук російських комерційних активів, на основі якого ми плануватимемо подальшу стратегію примусового стягнення з росії компенсації. Вірю, що шлях, який ми проходимо, стане прикладом для інших компаній, постраждалих від російської агресії”, — зауважив голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов.

12 квітня 2023 року Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав росію сплатити $5 млрд компенсації за збитки та втрачене у 2014 році майно “Нафтогазу” в Криму.

Мова йде про дочірню компанію “Нафтогазу” — “Чорноморнафтогаз”. Вона втратила основні активи — бурові платформи “Петро Годованець” і “Україна”, а також доступ до родовищ природного газу на шельфі Чорного моря.

Відсотки, передбачені за несплату коштів відповідно до арбітражного рішення, продовжують нараховуватись до повної виплати компенсації за рішенням суду.

Нагадаємо, британські розробники подали колективний позов до Apple.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram