Новини
26 Липня 2023
254

Британські розробники подали колективний позов до Apple

Позивачі вимагають від компанії $1 мільярд

Вони звинувачують компанію у зловживанні домінуючим становищем на ринку. Позивачі вимагають від Apple компенсації надмірно високої, на їхню думку, комісії, яку техногігант стягує за розміщення App Store.

Британські розробники подали колективний позов до суду до Apple на $1 млрд з вимогою про відшкодування збитків, повідомляє Reuters.

Щоквартальний прибуток компанії від магазину додатків App Store становить близько $20 млрд.

Позов більш ніж від 1566 розробників подав професор конкурентної політики в Університеті Східної Англії Шон Енніс. У минулому він обіймав посади в Організації економічного співробітництва та розвитку та Мін’юсті США.

“Збори Apple з розробників додатків надмірні та можливі тільки через її монополію у сфері поширення додатків на iPhone та iPad”, — йдеться у заяві Енніса.

Позивачі звинувачують Apple у зловживанні домінуючим становищем. Згідно з даними розробників, компанія стягує з них антиконкурентну комісію обсягом 15-30% в App Store.

За словами представників Apple, 85% європейських розробників у App Store не сплачують комісію, а онлайн-магазин забезпечує їм доступ до клієнтів у 175 країнах світу.

У 2021 році до Apple подали колективний позов до британського Апеляційного суду з питань конкуренції. У ньому позивачі вимагали від компанії компенсацію обсягом $2,1 млрд за неконкурентну поведінку.

Нагадаємо, у США почали розслідування розробника ChatGPT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram