Новини
4 Квітня 2024
149

Ціни на каву знову зростають

Через поганий врожай робусти вартість зерен сягнула 16-річного максимуму

Травневі контракти на каву сорту робуста зросли на 4,8% до $3838 на торгах на Лондонській біржі, і це найвища ціна з 2008 року, повідомляє агентство Bloomberg.

Зростання ціни викликане побоюваннями поганого врожаю у В’єтнамі — ключового експортера робусти. Спека осушує зрошувальні канали на плантаціях.

Якщо врожай у В’єтнамі постраждає, на світових ринках може виникнути дефіцит кавових зерен.

Обмеженість ринків робусти також сприяє зростанню цін на каву сорту арабіка преміумкласу. Ф’ючерси на арабіку в Нью-Йорку зросли на 3% і перевищили позначку $2 за фунт вперше з грудня минулого року.

Брокери найбільшого виробника Бразилії нещодавно повідомили про високий попит на зерна арабіки нижчої якості, які можуть використовуватися як заміна робусти в сумішах.

Попри сприятливі перспективи майбутнього врожаю бразильської арабіки, у цю пору року її доступність, як правило, нижча, оскільки новий урожай розпочнеться лише у травні.

Ще один фактор зростання ціни — низькі запаси кавових зерен на складах. Компанії, які обсмажують каву, скорочували закупівлі, сподіваючись на падіння ціни.

Як писали раніше Investory News, вартість золота встановила історичний рекорд. Ціна за унцію дорогоцінного металу сягнула $2286,4.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram