Новини
1 Квітня 2024
154

Вартість золота встановила історичний рекорд

Ціна за унцію дорогоцінного металу сягнула $2286,4

Ціна на золото на світових ринках 1 квітня побила історичний максимум та досягла $2286,40 за унцію, свідчать дані торгів на Нью-Йоркській товарній біржі. Вартість зливків підскочила майже на 2%, порівнюючи з п’ятницею.

Це реакція ринку на сповільнення інфляції у США, яка збільшує шанси пом’якшення монетарної політики Федрезерву, — перше в цьому році зниження вартості запозичень очікується уже в червні. За словами голови Федрезерву Джерома Павелла, показник інфляції значною мірою відповідає очікуванням, пише Bloomberg.

“Дані щодо інфляції й, зокрема, коментарі Павелла забезпечили додатковий імпульс золоту, бо ринок все більше упевнюється в тому, що ФРС почне знижувати ставки в червні”, — сказав Воррен Паттерсон, керівник відділу сировинної стратегії ING.

Інші інвестиційні банки теж дають позитивні прогнози для золота. Компанія JPMorgan Chase раніше заявила, що цей метал — вибір №1 на сировинних ринках, а його ціна цього року може сягнути $2500 за унцію. У Goldman Sachs бачать потенціал для $2300.

Як писали раніше Investory News, США обговорюють із Туреччиною збільшення закупівель вибухівки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram