Новини
28 Березня 2024
151

США обговорюють із Туреччиною збільшення закупівель вибухівки

Це дасть змогу виготовляти більше боєприпасів для України

Сполучені Штати ведуть переговори про збільшення закупівель вибухової речовини з Туреччини, щоб збільшити виробництво артилерійських боєприпасів, необхідних для України, повідомляє Bloomberg.

За словами обізнаних співрозмовників ЗМІ, турецькі поставки тринітротолуолу, відомого як тротил, і нітрогуанідину матимуть вирішальне значення у виробництві боєприпасів калібру 155-мм за стандартами НАТО. Тоді можна буде втричі збільшити виробництво цих боєприпасів.

Війна росії проти України спровокувала глобальний попит на боєприпаси, західні союзники намагаються постачати їх Києву, навіть коли поповнюють власні вичерпані запаси.

За словами офіційних осіб, різке зростання попиту на боєприпаси ризвело до відставання в глобальних замовленнях і створило навантаження на ланцюжки постачання оборонних засобів, зокрема на такі компоненти, як тротил.

Очікується, що до 2025 року турецька оборонна фірма Repkon вироблятиме близько 30% усіх 155-мм американських артилерійських снарядів.

Крім того, Міністерство оборони США придбало 116 тис. готових до використання боєприпасів у турецької компанії Arca Defense. Їхня доставка відбудеться цього року, наступного року очікуються додаткові закупівлі.

Нині зусилля США та Європи спрямовані на те, щоб наздогнати росію з її 4 млн боєприпасів щороку, включаючи постачання з Північної Кореї.

Натомість Європейський Союз планує потроїти виробництво артилерійських боєприпасів цього року приблизно до 1,4 млн одиниць.

Нагадаємо, у США хочуть випустити облігації для України на $50 мільярдів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram