Новини
14 Липня 2023
274

Франція буде частково компенсувати витрати громадян на ремонт одягу та взуття

Уряд країни бореться проти fast-fashion

З жовтня цього року французам надаватиметься бонус обсягом від €6 до €25 за ремонт. Мета програми — підтримати майстерні, створити нові робочі місця та скоротити текстильні відходи шляхом відмови від fast-fashion, повідомляє BBC.

Молодший міністр екології Франції Беранже Куйяр стверджує, що щороку на місцевих звалищах опиняється 700 тис. тонн одягу. Куйяр закликала всі швейні майстерні та взуттєві підприємства приєднатися до бонусної системи. Мета програми — підтримати ательє та швейні майстерні, а також створити нові робочі місця. З жовтня бонус надаватиметься французам у вигляді знижки обсягом від €6 до €25 за ремонт.

Беранже Куйяр зазначила, що Франція має намір боротися із “швидкою модою”. Споживачів, які ремонтують зношений одяг, а не викидають його, треба заохочувати, наголосила Куйяр. Уряд виділить €154 млн на фінансування програми протягом п’яти років.

Проте не всі підтримують цю ініціативу. Депутат від правої партії республіканців Ерік Поже поскаржився, що уряд країни вже загруз у боргах на €3 млрд і має “перестати викидати гроші французького населення у вікно”. Виконавчий президент Французької федерації моди Паскаль Моранд переймається тим, що заходи негативно вплинуть на люксові бренди.

Крім того, з 1 січня 2024 року у Франції набувають чинності нові правила маркування одягу, зазначає ВВС. На кожному виробі виробник повинен буде вказувати, як речі впливають на довкілля: скільки води, хімікатів та перероблених тканин використовується при пошитті, а також який ризик викиду мікропластику.

Раніше Investory News писали, що інвесторам виплатять борги за “зелену” енергію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram