Новини
14 Липня 2023
339

Інвесторам виплатять борги за “зелену” енергію

Гарантії надав Офіс президента

Офіс президента гарантує виплату всіх боргів підприємствам відновлюваної енергетики за умови стабілізації фінансової ситуації в країні та наближення до перемоги у війні, повідомив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, пише Finance.ua.

“Коли будемо ближче до закінчення війни та стабілізації фінансів, тоді запропонуємо чіткий графік реструктуризації виплати боргів по існуючих зелених заборгованостях. Але точно держава буде виконувати зобов’язання перед виробниками”, — сказав Шурма.

За його словами, поки що надати конкретний графік реструктуризації боргів неможливо, оскільки йде війна і є дуже багато не передбачуваних факторів. При цьому він зазначив, що держава забезпечила рівень розрахунків за 2022 воєнний рік на рівні 70−80% від згенерованої генерації.

Підприємства відновлюваної енергетики з 1 липня фіксують критичні недоплати за вироблену електроенергію — рівень розрахунків впав до 32−33%.

Так, борг державного “Гарантованого покупця” перед виробниками відновлювальної електроенергії за зеленим тарифом сягнув 18,6 млрд грн, за даними червневого звіту про фінансову стабільність Нацбанку.

Нагадаємо, МАГАТЕ стурбована ситуацією на ЗАЕС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram