Новини
14 Серпня 2021
869

У Чикаго змагалися 70 тисяч гумових качок

Благодійна акція допомогла спортсменам з особливими потребами

Фото: Chicago Ducky Derby

5 серпня в Чикаго пройшов незвичайний благодійний захід: на воду було випущено 70 тис. гумових качок, кожну з яких заздалегідь “усиновили” за гроші, повідомляє Fox 32 Chicago. Ціна однієї качки становила $5, але при оптовому внеску вартість знижувалася до $4.

В акції взяло участь безліч людей, а великі компанії викуповували цілі “пакети” качок. Зрештою було зібрано приблизно $300 тис. Кошти були спрямовані на допомогу спортсменам з особливими потребами.

Кожен екземпляр качки мав унікальний ідентифікаційний номер, що дозволяє встановити переможця гонки.

Власник качки, яка прийшла до фінішу першою, отримав автомобіль Chevy Trailblazer 2021 року; срібні та бронзові призери — поїздку до Мексики за програмою “все враховано” і по $200.

Також є окремі призи від спонсорів, які розподіляють у випадковому порядку. За змаганням можна було спостерігати й особисто, й через інтернет, що дозволило “брати участь” людям з будь-якої точки планети (головна умова “усиновлення” — вік старше 18 років).

Перегони проводилися на ділянці акваторії, обгородженій бар’єрами. По її закінченні волонтери зібрали всіх качок, щоб не залишати в природному середовищі гумове сміття.

Chicago Ducky Derby проводиться протягом декількох останніх років. Організатором є некомерційна організація Special Olympics Illinois, що підтримується спортсменами з особливостями розумового розвитку. У змаганнях у 18 спортивних дисциплінах бере участь понад 23 тис. осіб.

Як писали раніше Investory News, благодійниці Мелінда Гейтс і Маккензі Скотт пожертвували $40 млн на освіту, кар’єру та розвиток бізнесу американок.

Нагадаємо, у червні колишня дружина засновника Amazon Маккензі Скотт пожертвувала на благодійність $2,7 млрд. Допомогу від неї отримало майже 300 благодійних організацій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram