Драйв Новини
6 Листопада 2023
1 069

На що витратили свій перший гонорар відомі спортсмени

Тревіс Келсі придбав кросівки Nike, а Шакіл О’Ніл купив автомобілі своїм батькам

CNBC розповів, на що витратили свій гонорар такі відомі спортсмени, як зірка американського футболу Тревіс Келсі, баскетболісти Шакіл О’Ніл та Клей Томпсон, а також тенісистка Серена Вільямс.

Тревіс Келсі за свою кар’єру в Національній футбольній лізі заробив понад $70 млн, але досі пам’ятає, як витратив свою першу зарплату.

“Я поклав око на пару Nike Air MAG Marty McFlys — найкрутіше взуття, яке я коли-небудь бачив у своєму житті, — говорить Келсі. — Як тільки я одержав свій чек, одразу ж зайшов до інтернету і знайшов їх”.

Келсі каже, що витратив близько $10 тис. на пару взуття обмеженого випуску, які є копіями футуристичних кросівок Майкла Джей Фокса із фільму “Назад у майбутнє. Частина 2”. Усього було випущено 1,5 тис. таких пар.

“Я завжди був великим шанувальником Nike, а потім, знаєте, стільки разів дивився “Назад у майбутнє” — чорт забирай, це було так мило”, — сказав Келсі.

Кросівки виявилися гарною інвестицією, оскільки тепер вони зазвичай продаються за ціною від $20 до $30 тис. на сайтах реселерів і на аукціонах.

Але Келсі сказав, що в молодості він ставився до грошей легковажно: “Я витрачав занадто багато грошей у клубах і уникав орендодавців”. Але так було недовго. Після п’ятирічного продовження контракту розміром $46 млн у 2016 році Келсі підписав ще одне продовження на чотири роки у 2020 році на суму трохи більше ніж $57 млн.

Згідно із даними Forbes, він також заробляє близько $3 млн на рік поза футболом. Нещодавно Insider писав, що станом на осінь 2023 власний капітал Келсі оцінюється в $30 млн.

Коли відомому баскетболісту Шакілу О’Нілу було 20 років, він витратив $1 млн лише за кілька годин після отримання чека за свій перший контракт. О’Ніл купив Mercedes Benz за $150 тис. для себе, потім ще один для свого батька і ще один менший за $100 тис. для своєї мами. Решта грошей пішла на оплату будинку батьків і на те, “що роблять усі домашні хлопчики, треба купувати кільця, діаманти, сережки”, — сказав він.

Тоді він не зовсім розумів, як працюють податки, і не відстежував ретельно, скільки витрачав. Менеджеру банку довелося сказати йому, що в нього “в ямі” близько $50 тис. “Після цього я сказав: “Знаєте що? Мені потрібний бізнес-менеджер”.

З того часу О’Ніл став успішним інвестором у таких компаніях, як Google та Lyft. У 2016 році Forbes оцінив його статок більш ніж у $400 млн.

Чемпіон Національної баскетбольної асоціації Клей Томпсон наразі заробляє $43,2 млн на рік, але коли він увійшов до ліги 2011 року, його перша зарплата становила $35 тис.

“Це було неймовірно, — сказав Томпсон. — Це було більше грошей, ніж я міг собі уявити”. Перше, що він купив, це більярдний стіл. “Я зберігаю його досі”, — говорить він.

“Не те щоб гроші зробили мене щасливішими”. На першому курсі Університету штату Вашингтон він прожив “прекрасне життя” на стипендію $1,1 тис. на місяць. Пізніше у своїй кар’єрі Томпсон заснував організацію з підтримки дітей у США та на Багамах за допомогою фітнесу та освіти.

Зрештою, “багатство — це спосіб мислення”, сказав він. “Якщо навколо вас є стосунки та досвід, вони безцінні. Це краще, ніж будь-яка машина або великий будинок, який ви можете придбати”.

Зірка тенісу Серена Вільямс насправді не почала витрачати свою першу зарплату.

“Я ніколи не торкалася [до грошей] — просто клала їх у банк”, — каже Вільямс. Вона сказала, що завжди захоплювалася грою у теніс настільки, що забувала отримувати зарплату, яку заробляла на турнірах.

“Коли я вперше стала професіоналом, треба було піти та забрати свій чек. Я ніколи не брала його, тому наприкінці року директори турнірів буквально вручали мені чеки, бо я ніколи не заходила за ними”, — розповіла Вільямс.

Також Серена розповіла, що вона ніколи не відчувала потреби витрачати гроші, коли почала заробляти як професійна тенісистка. Таке мислення дало свої плоди. Вільямс пішла з тенісу у 2022 році, але, згідно з даними Forbes, її власний капітал оцінюється у $290 млн.

Нагадаємо, Тейлор Свіфт стала мільярдеркою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram