Новини
27 Жовтня 2023
330

Тейлор Свіфт стала мільярдеркою

Американська співачка наразі має статок у $1,1 мільярда

На фото: Тейлор Свіфт

Загальний капітал американської співачки Тейлор Свіфт складає $1,1 млрд завдяки рекордному туру Eras, повідомляє Bloomberg.

Свіфт — одна із небагатьох артистів, які досягли цього статусу лише завдяки своїй музиці та виступам. Її статок складається з:

• роялті від продажу пісень;

• заробітку на Spotify та YouTube;

• продажу квитків та мерчів.

Тур Eras може зібрати $2,2 млрд лише від продажу квитків у Північній Америці. Це найкасовіший тур за всю історію. У Свіфт ще попереду 89 шоу.

Цей тур дав поштовх американській економіці завдяки численним зупинкам у містах Північної Америки. За оцінками Bloomberg Economics, 53 концерти співачки в США цього року принесли $4,3 млрд до валового внутрішнього продукту країни.

За оцінками Каліфорнійського центру зайнятості та економіки, останні шість ночей туру Тейлор Свіфт Eras у Лос-Анджелесі принесли місту $320 млн.

Зокрема, плітки про те, що у Свіфт роман із зіркою НФЛ Тревісом Келсом призвів до стрімкого зростання рейтингів глядачів ігор, а продажі його майки раптово підскочили на 400%. А також, коли громадськості стало відомо, що співачка відвідає одну з ігор, ціни на квитки зросли на 40% — з $83 до $119.

У містах, де виступала Свіфт, кількість пасажирів у громадському транспорті та заповненість готелів різко зросла. У Сіетлі на концерті Свіфт її шанувальники так активно танцювали, що викликали сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу магнітудою 2,3.

Раніше Investory News писали, що українські біженці заощаджують гроші в Німеччині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram