Новини
7 Березня 2024
217

Вдова пожертвувала $1 млрд у вигляді акцій Berkshire медичному коледжу

Відтепер студенти Бронксу зможуть навчатися безплатно

Фото: The New York Times

Рут Готтесман пожертвувала медичному коледжу в Бронксі акції Berkshire на суму $1 млрд, що належала її покійному чоловікові. Завдяки цій пожертві оплата навчання студентів буде проспонсована на невизначений термін, пише The New York Times.

Коли 2022 року 96-річний чоловік Рут Готтесман помер, вона виявила, що він залишив їй спадок у вигляді акцій Berkshire Hathaway вартістю $1 млрд. Її чоловік не дав їй конкретних вказівок щодо цієї спадщини, залишивши свободу вибору. Рут спочатку не знала, що робити з такою величезною сумою, але поради її дітей і допомога з боку привели до рішення пожертвувати всі ці гроші коледжу медицини в Бронксі, в найбільш бідному районі Нью-Йорка. Ця пожертва забезпечить оплату студентів медичного коледжу протягом необмеженого часу.

“Це важливий день для нашої медичної школи, заснованої на цінностях, і для освіти в цілому”, — сказав доктор Арі Берман, президент Єшіва університету, у заяві.

За інформацією коледжу, студенти четвертого курсу отримають відшкодування за навчання навесні 2024 року, а з серпня усі нинішні та майбутні студенти зможуть вступати на навчання без оплати. Навчання у школі обходиться понад $59 тис. на рік, і тому у багатьох випускників виникає борг, що перевищує $200 тис.

Доктор Ярон Томер, декан Медичного коледжу Альберта Ейнштейна, у пресрелізі школи заявив, що цей внесок значно змінить можливості навчального закладу у залученні студентів, які висловлюють відданість його місії, незалежно від їхніх фінансових можливостей. Крім того, ця пожертва звільнить студентів від фінансових обмежень та дозволить їм втілювати свої проєкти та ідеї, які могли бути недоступними без цього підтримуючого фонду.

Нагадаємо, розроблено чатбот “Вступ Helper” для абітурієнтів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram