Новини
25 Липня 2023
288

Adidas отримала замовлення на нерозпродані Yeezy

Кілька мільйонів запитів принесе компанії $565 мільйонів

Німецький спортивний ритейлер Adidas отримав замовлення на $565 млн, а це 4 млн пар непроданих кросівок Yeezy, після розриву контракту з репером Ye (Каньє Вест), повідомляє Financial Times.

Компанія розпродала першу партію кросівок з колаборації Yeezy наприкінці травня — на початку червня 2023 року. Продажі перевершили “найоптимістичніший прогноз”, розповіли джерела. За даними газети, високий попит на першу партію може врятувати Adidas від списання запасів.

Adidas припинила продаж взуття Yeezy, випущеного в рамках співпраці з Ye, після розірвання контракту з репером через його антисемітські висловлювання. Це знизило продажі бренду в I кварталі 2023 року приблизно на $440 млн.

У травні Adidas заявила, що передасть частину виручки від продажів організаціям, що борються з антисемітизмом та расизмом. Джерела газети називали суму €8,5 млн. Однак остаточна сума, за даними FT, буде набагато більшою, оскільки компанія готова передати значну частку прибутку від продажу Yeezy.

У лютому Adidas опублікувала фінансовий прогноз на 2023 рік, в якому попередила про можливі збитки в новому році через відмову від співпраці з Уестом. Після цього оголошення акції Adidas упали на 12,6%.

Нагадаємо, непроданий одяг у Євросоюзі не знищуватимуть.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram