Новини
26 Жовтня 2023
276

Цьогоріч українці вже задонатили 12,5 мільярда

Ця сума надійшла трьом найбільшим фондам

З січня до вересня три найбільші українські фонди зібрали 12,5 млрд грн донатів, найбільше з них — фандрейзингова платформа United24, свідчать дані Опендатабот.

Найбільше донатів за перші 9 місяців року зібрала платформа United24 — 7,94 млрд грн або 63% від загального обсягу.

Майже чверть коштів — трохи більш як 3 млрд грн — отримав фонд “Повернись живим”, до фонду Сергія Притули надійшло близько 1,5 млрд грн (12%).

Найбільше донатів, зібраних United24, надійшло на потреби ЗСУ — 89% від загального обсягу або 7,06 млрд грн.

Також у травні фонд розпочав збори за двома новими напрямами — на гуманітарне розмінування та потреби освіти та науки. Протягом п’яти місяців на ці рахунки було перераховано 31 млн грн на 76 млн грн відповідно.

Фонд “Повернись живим” у серпні 2023-го побив своєрідний рекорд — тоді на його рахунки надійшло пів мільярда гривень, що є найкращим показником за останні півтора року. Більше донатів цей фонд збирав лише у перші місяці повномасштабного вторгнення.

При цьому, 281 млн гривень, або понад половину серпневих донатів, “Повернись живим” отримав за п’ять днів — з 14 по 18 серпня, коли у фонді проходив проєкт “Виявляємо — знищуємо”, у рамках якого збиралися кошти на закупівлю п’яти комплексів БПЛА моделі EOS C VTOL для штурмових спецпідрозділів ГУР.

Загалом з травня 2022 року на рахунки цього фонду, в середньому, надходило 320 млн грн на місяць.

Фонд Сергія Притули зібрав рекордну суму донатів — майже 243 млн грн — у липні. У фонді пояснили, що це пов’язано із проведенням Мегазбору на закупи українським військовим безпілотників, човнів та вантажівок. В середньому, на місяць фонд Притули збирає 170 млн грн.

Нагадаємо, північнокорейські програмісти фінансують ракетну програму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram