Новини
23 Жовтня 2023
273

Північнокорейські програмісти фінансують ракетну програму

Кошти вони віддалено заробляють у США

Тисячі північнокорейських програмістів, які уклали контракти з американськими компаніями, протягом багатьох років таємно надсилали мільйони доларів своєї заробітної плати до Північної Кореї, повідомляє The Guardian з посиланням на ФБР, ці гроші переважно йшли на фінансування програм зі створення балістичних ракет.

Міністерство юстиції США заявило, що тисячі північнокорейських ІТ-працівників під фальшивими іменами змогли влаштуватись на віддалену роботу в американські технологічні компанії.

Американські посадовці оголосили про арешт $1,5 млн і 17 доменних імен в межах розслідування цієї схеми.

Стверджується, що уряд Північної Кореї відправив тисячі IT-спеціалістів жити в треті країни, здебільшого в Китай і росію, аби ввести в оману компанії зі США та під виглядом звичайних фрилансерів влаштувались на роботу у дистанційному режимі. За даними Федерального бюро розслідувань, громадяни КНДР також вдавались до різних методів, аби створити враження, що вони працюють у США, зокрема платили американцям за використання їхніх інтернет-мереж.

За словами ФБР ця схема настільки поширена, що будь-яка компанія, яка найняла позаштатних ІТ-працівників, “радше за все” найняла когось, хто бере участь у зазначеній схемі. При цьому офіційні особи не назвали компаній, які несвідомо найняли північнокорейських працівників, і не сказали, коли ця практика почалася.

Найцікавіше, що ті мільйони доларів, які північнокорейські програмісти заробляли щороку, йшли на фінансування програми озброєння Північної Кореї. У деяких випадках північнокорейські працівники також проникали в комп’ютерні мережі та викрадали інформацію з компаній, які їх найняли.

Нагадаємо, Китай вводить обмеження на експорт графіту до Штатів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram