Новини
16 Червня 2021
550

Найщедріша мільярдерка: Колишня дружина Безоса пожертвувала $2,7 мільярда на “добрі справи”

Допомогу від Маккензі Скотт отримало майже 300 благодійних організацій

Колишня дружина засновника Amazon Маккензі Скотт пожертвувала на благодійність $2,7 млрд, повідомляється у блозі мільярдерки.

Кошти отримають 286 різних організацій, які “історично ігнорувалися та не отримували достатнього фінансування”. Серед них, зокрема — навчальні заклади, установи культури, а також організації, які займаються питаннями дискримінації щодо етнічних і релігійних меншин, і надають підтримку представникам різних конфесій.

“Ці 286 команд були відібрані внаслідок ретельного дослідження та аналізу. Це люди, які роками успішно просували гуманітарні цілі, часто не знаючи, чи з’являться гроші на їх банківських рахунках через два місяці. Що вони можуть зробити, маючи на руках більше готівки, ніж розраховували? Купити все необхідне. Знайти нові способи допомагати. Найняти декілька нових співробітників, яким вони зможуть платити протягом наступних п’яти років. Купити для них стільці. Перестати працювати кожні вихідні. Поспати”, — написала Скотт.

Вона також додала, що організації самі вирішуватимуть, як витратити отримані гроші. “Ми вважаємо, що команди, які мають досвід роботи, краще за всіх знають, як правильно використовувати гроші”,— пояснила Скотт.

Мільярдерка вперше направила кошти на благодійність у липні 2020 року. З того часу загальний обсяг її пожертвувань становив $8,5 млрд.

Скотт отримала 4% акцій Amazon.com після розлучення з Джеффом Безосом і швидко стала одним з найбільших філантропів у світі. Експерти хвалили її не тільки за швидкість і масштаби пожертвувань, а й за те, яким організаціям вона жертвує: спрямовує допомогу невеликим ініціативам, які, як правило, залишаються поза зоною уваги великих благодійників.

У січні Forbes USA опублікував рейтинг 25 найбільш щедрих мільярдерів США, підрахувавши, скільки грошей кожен з них направив на благодійність за все своє життя. Скотт з’явилася в ньому вперше та одразу посіла шосте місце: на той момент вона пожертвувала більше ніж $5,83 млрд організаціям, які борються з расовою, гендерною та економічною нерівністю.

Станом на 15 червня статки Скотт оцінюються Forbes USA у $57 млрд, вона посідає 22 місце в рейтингу найбагатших людей планети.

Раніше Investory News писали, що колишня дружина Джеффа Безоса пожертвувала постраждалим від пандемії $4,2 млрд. Минулого року Маккензі Скотт розбагатіла ще на $23,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram