Новини
7 Грудня 2023
298

70% українців частину святкових витрат спрямують на донати

Торік цей показник був трохи більше 60%

Українці продовжують донатити й підтримувати Збройні сили України. Зокрема, 68% респондентів планують спрямувати частину свого різдвяного та новорічного бюджету на благодійність. Минулого року цей показник становив 61%, свідчить дослідження Deloitte щодо різдвяно-новорічного шопінгу українців.

Зазначається, що 86% із них направлять допомогу захисникам на передовій. Водночас 66% українців віддадуть перевагу продавцям, які підтримують ЗСУ та постраждалих від війни цивільних, переказуючи на допомогу частину коштів з кожної покупки.

Крім того, з боку громадян триває бойкот продавців, які не вийшли з російського ринку. Так, 63% покупців принципово не купують товари у продавців/виробників, які не залишили ринок рф. Утім, майже чверть українців (22%) не знає, як перевірити, чи пішов продавець, чи виробник товару з росії.

Дослідження проводилося методом онлайн-опитування, в якому взяли участь понад 1000 респондентів з усіх регіонів України (за винятком тимчасово окупованих територій та АР Крим), а також українці, які перебувають за кордоном.

Нагадаємо, до загального фонду держбюджету цьогоріч надійшло понад ₴1,5 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram