Новини
2 Квітня 2022
317

Понад 30 країн звільнять нафту із резервів на ринок, щоб знизити ціни

Держави виступили єдиним фронтом з метою не дати росії “перетворити енергетичні ресурси на зброю”

Понад 30 країн світу погодилися вивільнити для ринку десятки мільйонів додаткових барелів нафти, щоб знизити ціни на цей енергоресурс. Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє Укрінформ.

Він додав, що різні держави виступили єдиним фронтом з метою не дати росії “перетворити енергетичні ресурси на зброю”, спрямовану проти США, держав Європи та інших країн.

Це сталося після того, як Байден напередодні оголосив про рішення спрямовувати на ринок зі стратегічного запасу США в середньому по 1 млн барелів нафти на добу протягом найближчих шести місяців.

Нагадаємо, вчора, 1 квітня, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) оголосило про термінову нараду країн-споживачів, щоб обговорити новий випуск нафти зі стратегічних резервів, а також план США з випуску великих запасів починаючи з травня для стримування різкого зростання цін на нафту.

Як відомо, японські банки Mizuho Bank, Sumitomo Mitsui Banking та MUFG Bank разом із британським HSBC та американським JPMorgan Chase виділять кредит на суму $1 млрд компанії Kuwait Petroleum. Це допоможе швидко збільшити видобуток сирої нафти та заспокоїть ринки, вражені вторгненням росії в Україну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram