Новини
10 Жовтня 2023
311

рф не дозволять більше обходити нафтові санкції

Мінфін США закликає посилити контроль

Очікується, що забезпечення цінових обмежень на російську нафту буде обговорюватися на зустрічі міністрів фінансів країн Великої сімки в Марокко на цьому тижні.

США мають намір вжити жорстких заходів, щоб зашкодити росії обходити нафтові санкції, введені після вторгнення рф в Україну.

Таку заяву зробила міністр фінансів США Джанет Йеллен, зазначивши при цьому, що йдеться про дотримання чинних обмежень, зокрема й цінової стелі на російську нафту. Міністр підкреслила, що нинішні ціни на ринку свідчать, що цей механізм, можливо, більше не працює так, як мав би працювати, повідомляє The Wall Street Journal.

“Ми хочемо переконатися, що учасники ринку усвідомлюють, що ми серйозно ставимося до цієї цінової стелі. Йдеться про дотримання чинних обмежень”, — сказала міністр.

Очікується, що забезпечення цінових обмежень на російську нафту буде обговорюватися на зустрічі міністрів фінансів країн Великої сімки в Марокко на цьому тижні.

З грудня 2022 року набули чинності нафтові санкції ЄС проти росії. Гранична ціна на нафту, мастило та нафтопродукти, що походять з росії або експортуються з неї, була встановлена на рівні $60 за барель.

Також набула чинності заборона на морське транспортування російської нафти до третіх країн та заборона на пов’язане з транспортуванням надання технічної допомоги, брокерських послуг, фінансування або фінансової допомоги.

путіну допомагають обходити нафтові санкції. У лютому 2023 року рф відвантажила в напрямку портів Саудівської Аравії не менше 190 тис. тонн дизпалива.

Також кремль використовує Африку для обходу нафтових санкцій. Є ймовірність, що російські вантажі змішуються з іншими нафтопродуктами та реекспортуються.

Нагадаємо, українські розробники отримали гранти на оборонні технології.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram