Новини
18 Січня 2024
294

Ціни на нафту пішли вгору

Причиною цього стала напруга у Червоному морі

Ціни на нафту зросли в четвер, оскільки ОПЕК прогнозує відносно сильне зростання світового попиту на нафту протягом наступних двох років, а ринок стежить за перебоями у видобутку нафти в США на тлі сильних холодів, пише Reuters.

Також ринок стежить за геополітичною напруженістю на Близькому Сході.

Так, ф’ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 21 цент, або на 0,3%, до $78,09 за барель до 05:05 за Гринвічем.

Ф’ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate виросли на 40 центів, або на 0,6%, до $72,96 за барель.

У своєму щомісячному звіті ОПЕК заявила, що світовий попит на нафту, як очікується, зросте на 1,85 млн барелів на добу у 2025 році, до 106,21 млн барелів на добу. На 2024 рік ОПЕК прогнозує зростання попиту на 2,25 млн барелів на добу, що не змінилося порівняно з грудневим прогнозом.

“Ціни на нафту марки Brent залишаються в широкому діапазоні, як і протягом останніх двох тижнів, оскільки учасники ринку намагаються зважити змішану динаміку попиту та пропозиції на тлі геополітичної напруженості”, — сказали аналітики IG.

Несподіване збільшення запасів нафти в США та складні умови відновлення в Китаї продовжують кидати тінь на перспективи попиту на нафту, хоча ринок залишається настороженим щодо геополітичного розвитку, додали в IG.

Тим часом у найбільшому нафтовидобувному штаті США Північна Дакота температура нижче нуля градусів за Фаренгейтом (мінус 18 градусів за Цельсієм) призвела до падіння видобутку нафти на 650-700 тис. барелів на добу, що становить менше половини звичайного рівня, повідомила влада штату.

Нагадаємо, катарські танкери з газом припинили рух через Баб-ель-Мандебську протоку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram