Новини
4 Квітня 2024
138

Ціни на нафту зростатимуть

ОПЕК+ продовжує скорочення поставок нафти, що призведе до дефіциту сировини

ОПЕК+ вирішила продовжити скорочення поставок нафти в першій половині року, що призведе до напруженості на світових ринках і потенційного зростання цін, повідомляє Bloomberg.

“Група ключових членів на чолі з Саудівською Аравією рекомендувала не змінювати політику на онлайн-нараді в середу. Це означає, що обмеження видобутку нафти на рівні приблизно 2 млн барелів на добу залишиться в силі до кінця червня”, — пише агентство.

Скорочення видобутку Організацією країн-експортерів нафти та її партнерами в поєднанні з напрочуд стійким попитом на паливо допомогли підштовхнути ціни на нафту до майже $90 за барель в Лондоні, що є найвищим рівнем цього року.

Триваючий конфлікт на Близькому Сході також підтримує ф’ючерси на нафту, додає Bloomberg.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, зберігаючи обмеження, ОПЕК+, схоже, забезпечить невеликий дефіцит на світових ринках нафти протягом другого кварталу. Дефіцит може призвести до зростання цін на нафту до $100 за барель, попереджає JPMorgan Chase&Co.

Спільний міністерський моніторинговий комітет “продовжить уважно оцінювати кон’юнктуру ринку”, а члени ОПЕК+ підтвердили “свою готовність вжити додаткових заходів у будь-який час”, йдеться в заяві ОПЕК+.

При цьому не всі країни ОПЕК+ дотримуються графіка скорочення видобутку: Ірак та Казахстан так і не здійснили узгоджених скорочень.

ОПЕК+ збереться у Відні 1 червня, щоб вирішити, чи продовжувати скорочення постачань у другій половині року.

Як писали раніше Investory News, вартість золота встановила історичний рекорд. Ціна за унцію дорогоцінного металу сягнула $2286,4.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram