Новини
31 Травня 2019
833

NASA буде доставляти туристів на Міжнародну космічну станцію вже у цьому році

Перші польоти здійснять кораблі Starliner та Crew Dragon з екіпажем на борту

Фото: NASA

Бюджет NASA на 2020 фінансовий рік вперше передбачає можливість відправлення на Міжнародну космічну станцію (МКС) туристів на американських кораблях, повідомляється в презентації консультативної ради NASA.

“Бюджет NASA на 2020 фінансовий рік, який починається з жовтня 2019 року і закінчується у вересні 2020 р., дозволяє розширити політику комерційного використання МКС і дає можливість здійснення польотів приватних астронавтів на станцію”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, в даний час в США створюються пілотовані космічні кораблі: Starliner – компанією Boeing та Crew Dragon – компанією SpaceX.

У березні корабель Crew Dragon здійснив перший випробувальний безпілотний політ на МКС. У серпні намічається перший випробувальний безпілотний політ корабля Starliner на МКС.

До кінця 2019 р. плануються перші польоти кораблів Starliner та Crew Dragon з екіпажем на борту.

Нагадаємо, вантажний корабель Dragon компанії SpaceX виконав стиковку з Міжнародною космічною станцією (МКС). Корабель Dragon доставив на борт МКС близько 2,5 тонн вантажів – продовольство для екіпажу, а також обладнання та матеріали для проведення наукових експериментів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram