Новини
16 Жовтня 2019
759

Наперекір санкціям: Прибуток Huawei за дев’ять місяців зріс на 24%

Компанія продала 185 млн смартфонів, що на 26% більше, ніж за той самий період у 2018 році

Фото: Aly Song

Виручка китайської телекомунікаційної корпорації Huawei від продажів з січня по вересень поточного року зросла на 24,4%, до 610,8 млрд юанів ($85,6 млрд у курсу на кінець вересня), повідомляє Reuters. Рентабельність по чистому прибутку за цей період склала 8,7%.

Сума отриманого прибутку не вказується. За дев’ять місяців компанія продала 185 млн смартфонів, що на 26% більше, ніж за той самий період у 2018 р. “За минулі три квартали корпорація здійснювала стабільну комерційну діяльність”, — наголошується в заяві.

Компанія уклала понад 60 контрактів з іншими країнами по розширенню глобальної мережі п’ятого покоління мобільного зв’язку 5G.

Корпорація Huawei була заснована в 1987 р. Вона виробляє телекомунікаційне устаткування, а також споживчі пристрої та смартфони. Продукти та сервіси компанії доступні більш ніж в 170 державах. Корпорація опинилася під загрозою міжнародних економічних санкцій після того, як США та Австралія звинуватили її в технічному шпигунстві й зборі секретної інформації.

Як відомо, 15 травня президент США Дональд Трамп підписав указ, який вводить режим надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури Сполучених Штатів від негативних іноземних факторів. У зв’язку з цим Міністерство торгівлі США 17 травня вніс Huawei в чорний список суб’єктів, що представляють загрозу національній безпеці країни. Керівництво корпорації неодноразово заявляло, що вона здійснює комерційну діяльність виключно в рамках закону.

Нагадаємо, компанія Huawei заявила, що планує відкрити власну картографічну службу в жовтні, оскільки наполегливо працює над тим, щоб впоратися з забороною уряду США на використання Google Maps у своїх закордонних смартфонах.

Також, Huawei на конференції для розробників Huawei Developer Conference 2019 представила власну операційну систему Hongmeng OS, відому також як Harmony OS.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram