Новини
15 Листопада 2021
651

Bloomberg: Huawei передасть іншим брендам ліцензію на випуск своїх смартфонів

Список майбутніх партнерів поки ще не визначений — тривають переговори

Китайський виробник смартфонів Huawei довірить випуск своїх смартфонів іншим компаніям, повідомляє Bloomberg. Рішення пов’язане із санкціями уряду США, який звинуватив компанію в промисловому шпигунстві, крадіжці технологій та банківському шахрайстві.

“Одним із можливих виробників смартфонів Huawei може стати китайська компанія Xnova”, — зазначає джерело Bloomberg. Інше стверджує, що смартфони компанії випускатиме виробник телекомунікаційного обладнання TD Tech.

Пристрої виходитимуть із дизайном Huawei, але під іншою назвою. Як зазначає видання, так компанія сподівається захиститися від санкцій США. “Прибуток отримуватиме від третіх виробників”, — йдеться у повідомленні.

Наразі Huawei вже почала модернізувати свої найпопулярніші моделі смартфонів так, щоб їх можна було адаптувати до процесорів Qualcomm або MediaTek, а не використовувати HiSilicon.

Компанія, за словами джерел видання, 2022 року планує поставити 30 млн смартфонів. Список майбутніх партнерів поки що точно не визначений, Huawei перебуває у статусі переговорів.

У 2019 році уряд США наклав низку санкцій на Huawei після того, як її запідозрили у роботі на китайські спецслужби. Після чого з виробником розірвали угоди про співпрацю безліч компаній, зокрема Microsoft і Google.

Раніше Investory News писали, що компанія Huawei Technologies цього року інвестує $1 млрд у розробку електромобілів і технології автопілотування. За словами голови компанії Еріка Сюя, технологія автопілота Huawei вже перевершила Tesla: автомобіль китайського виробника може долати без втручання людини понад 1 тис. км.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram