Новини
12 Січня 2021
832

Пішли в наступ: Японія приєдналася до країн, які намагаються витіснити Huawei з ринку

Компанія шукає спосіб впоратися з проблемами й переорієнтуватися на внутрішній ринок

Уряд Японії веде переговори з Вашингтоном і Лондоном про співпрацю та витіснення китайської компанії Huawei з ринку обладнання для 5G, повідомляє газета Yomiuri.

“Токіо обговорює умови для ширшого допуску на американський та британський ринки обладнання японських корпорацій NEC і Fujitsu”, — йдеться у повідомленні.

Наразі на Huawei припадає понад 33% світового ринку обладнання для станцій мобільного зв’язку. Однак країни вирішили об’єднатися та змінити ситуацію.

Раніше Швеція також вирішила завдати удару по Huawei. Однак заборона влади країни використовувати обладнання Huawei та ZTE для побудови мережі 5G на своїй території обернулася провалом для самого королівства, подарувавши Китаю несподіваного союзника — на захист китайських компаній виступив їх конкурент на шведському ринку — місцевий виробник Ericsson.

США раніше ввели заборону на технології та постачання процесорів Huawei для обладнання, звинувативши її у співпраці з китайськими військовими й зборі інформації. Наразі компанія шукає спосіб впоратися з проблемами й переорієнтуватися на внутрішній ринок.

Нагадаємо, Huawei стала найбільшою китайською компанією з виробництва побутової електроніки. Її капіталізацію оцінили в 1,1 трлн юанів ($163,8 млрд).

Раніше Investory News писали, що Huawei продасть бренд Honor у спробі вивести його з-під санкцій США. Компанія зіткнулась з “величезним тиском” на споживчий бізнес.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram