Новини
17 Листопада 2020
800

Врятувати бізнес: Huawei продасть бренд Honor у спробі вивести його з-під санкцій США

Наразі ще не зрозуміло, чи зможе підрозділ у такому випадку отримати доступ до американських технологій

Китайська Huawei Technologies Co. продає підрозділ, що випускає споживчі пристрої під брендом Honor, компанії Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Наразі фінансові умови угоди не розкриваються, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що у повідомленні Huawei йдеться про “величезний тиск”, з яким зіткнувся споживчий бізнес компанії. “Цей тиск пов’язаний з “недоступністю технічних компонентів, необхідних у виробництві наших мобільних телефонів”, – наголосили у компанії.

Як зазначалося раніше, минулого року адміністрація президента США Дональда Трампа внесла Huawei до чорного списку компаній, доступ яких до американських технологій обмежений. Уже цього року обмеження були посилені, що фактично позбавило Huawei доступу до всього обладнання, зробленого з використанням американських технологій.

“Huawei після продажу Honor не буде ні володіти акціями підрозділу, ні брати участь в управлінні ним”, – наголошується у повідомленні компанії.

У Huawei зазначають, рішення щодо продажу Honor було прийнято для того, аби бренд зміг вижити. “Однак поки незрозуміло, чи зможе Honor, відокремившись від Huawei, отримати доступ до американських технологій”, – пише Bloomberg.

Бренд Honor було запущено у 2013 році, він орієнтований на молодих людей, що віддають перевагу пристроям низької та середньої цінових категоріях.

За останні сім років Honor став відомим брендом, який на даний час продає понад 70 млн смартфонів на рік. Він також випускає й інші споживчі пристрої, у тому числі планшети та фітнес-браслети.

Раніше Investory News писали, що Huawei планує запустити виробництво власних мікрочіпів, щоб більше не залежати від американських технологій.

До речі Huawei стала найбільшою китайською компанією з виробництва побутової електроніки. Капіталізацію компанії оцінили в 1,1 трлн юанів ($163,8 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram