Новини
12 Жовтня 2020
1 160

Huawei стала найдорожчим виробником електроніки Китаю

Клієнтами компанії стали понад 3 мільярди осіб

Компанія Huawei стала найбільшою китайською компанією з виробництва побутової електроніки, повідомляє шанхайський журнал “Хужунь” за підсумками проведеного дослідження.

Капіталізацію Huawei оцінили в 1,1 трлн юанів ($163,8 млрд). У порівнянні з минулим роком вартість компанії впала на 100 млн юанів ($14,9 млн). Експерти пояснили падіння санкціями США, через які лідер ринку постав перед труднощами.

Наступні три місця в рейтингу журналу зайняли компанії — виробники смартфонів і мобільних гаджетів. Капітал Xiaomi, що розташувався на другій сходинці, оцінили в 434 млрд юанів ($65,6 млрд). Вартість VIVO склала 175 млрд юанів ($26 млрд), а OPPO — 170 млрд юанів ($25,3 млрд). Замикає п’ятірку лідерів виробник безпілотних апаратів DJI зі 100 млрд юанів ($14,9 млрд).

У ТОП-10 компаній побутової електроніки за рівнем капіталізації також увійшли Transsion, Lenovo, Yingqu Technology, Fogcore та Edifier Technology.

За даними журналу, Huawei зараз налічує 194 тис. співробітників у 170 країнах і регіонах. Її клієнтами стали понад 3 млрд осіб.

США включили Huawei у чорний список і ввели проти неї санкції у 2019 р. Вашингтон вважає компанію загрозою нацбезпеці та звинувачує її у шпигунстві за користувачами через обладнання для мереж 5G, крадіжці технологій.

Як відомо, Nokia уклала угоду з найбільшим британським оператором мобільного зв’язку BT Group Plc на постачання обладнання для мереж 5G. До 2027 р. обладнання Huawei у Великій Британії має бути повністю вилучено з обігу в мережах 5G.

Нагадаємо, згідно з дослідженням аналітиків ComprarAcciones та їх колег з Omdia, у другому кварталі 2020 р. постачання смартфонів, в умовах пандемії, активно скорочуються. Найпопулярніші: Samsung, Huawei, Apple і Xiaomi.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram