Новини
30 Вересня 2020
929

Nokia замінить Huawei на британському ринку мереж 5G

На частку компанії припадатиме 63% усього покриття BT Group Plc

Nokia Corp уклала угоду з найбільшим британським оператором мобільного зв’язку BT Group Plc на постачання обладнання для мереж 5G, повідомляє CNBC.

“У рамках угоди, яка перетворить фінську телекомунікаційну компанію в найбільшого інфраструктурного партнера BT, Nokia надаватиме обладнання та послуги на базових станціях BT по всій Великобританії”, – йдеться у повідомленні.

Видання з посиланням на джерела у галузі зазначає, що на частку Nokia припадатиме 63% всієї мережі BT. Фінансові умови угоди не розголошуються.

Наразі Nokia підтримує мережу BT у Лондоні, англійському Мідленді та деяких сільських районах, але тепер її вплив розшириться. “Це дозволить заповнити порожнечу, що виникла на ринку після заборони на участь китайської компанії Huawei Technologies Co. у розгортанні британських мереж 5G”, – зазначає видання.

Нагадаємо, наприкінці травня в офісі прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона оголосили, що готуються повністю заборонити використовувати обладнання Huawei у британських мережах 5G. Причина такого рішення – можлива загроза національній безпеці.

У липні уряд оголосив, що оператори мобільного зв’язку в країні будуть змушені припинити закупівлю обладнання у Huawei до кінця року, а до 2027 року обладнання Huawei має бути повністю вилучено з обігу в мережах 5G.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram