Новини
26 Травня 2020
1 012

Через загрозу нацбезпеці: Влада Великобританії розгортатиме 5G без Huawei

На таке рішення, на думку мобільних операторів, піде чимало фінансових витрат

В офісі прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона готуються повністю заборонити використовувати обладнання Huawei у британських мережах 5G. Причина такого рішення – можлива загроза національній безпеці, повідомляє Financial Times.

За даними видання, члени британської консервативної партії наполягають на виключенні технологій Huawei з інфраструктури 5G та інших телекомунікаційних мереж країни до 2023 року.

Джонсон раніше вже заборонив використовувати обладнання Huawei у ключових і найбільш вразливих частинах мереж 5G у Великій Британії. Так, у січні він заявив, що для розгортання інфраструктури 5G у країни не так багато інших варіантів.

Своєю чергою оператор Vodafone заявляв, що видалення обладнання Huawei з її мереж потребують значних фінансових витрат.

За даними ЗМІ, президент США Дональд Трамп раніше в ході телефонної розмови з Джонсоном доводив, що Великобританії слід відмовитися від обладнання Huawei. “Один з членів Конгресу США розповів ЗМІ, що Вашингтон збирається зменшити свою співпрацю з Лондоном у сфері обміну розвідданими, якщо той не відмовиться від співпраці з китайською компанією”, – йдеться у повідомленні.

Так, США стверджують, що Huawei співпрацює з китайськими спецслужбами. У Huawei це заперечують.

Раніше Investory News писали, що американські сенатори Річард Берр  та Марк Уорнер запропонували Білому дому субсидувати компанії, які конкурують з китайською Huawei Technologies у галузі надання послуг з впровадження 5G.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram