Новини
2 Листопада 2020
897

FT: Huawei планує зайнятися виробництвом мікрочіпів

Так компанія намагається позбутися залежності від американських технологій

Huawei планує запустити виробництво власних мікрочіпів, щоб більше не залежати від американських технологій, про це повідомляє Financial Times, з посиланням на власні джерела.

“Китайський виробник, який перебуває під санкціями США, хоче налагодити виробництво мікрочіпів у Шанхаї. Передбачається, що заводом керуватиме партнер Huawei – Shanghai IC R&D Center, підтримуваний муніципальною владою Шанхая”, – йдеться у повідомленні.

На думку експертів, опитаних виданням, впровадження власних мікрочіпів фактично вирішить проблему виживання Huawei. “До цього часу у компанії не було досвіду у цій сфері, а всі мікрочіпи імпортувалися з-за кордону, (усі вони були американського виробництва) отримати їх тепер компанія не може. Тим часом запаси, зроблені ще до вступу обмежень, накладених американською владою у травні, практично вичерпані”, – стверджують експерти.

Планується, що спочатку компанія вироблятиме мікрочіпи із застосуванням технологічного процесу 45 нм – це рівень технології виробництва напівпровідників приблизно 15-річної давності.

До кінця наступного року Huawei хоче перейти до техпроцесу 28 нм (що було актуально для 2011-2012 років). Випускати мікрочіпи для пристроїв з підтримкою 5G компанія має намір на техпроцесі 20 нм до кінця 2022 року.

Для порівняння: Samsung, який є одним зі світових лідерів з випуску мікрочіпів, вже до наступного року має намір перейти на технологічний процес з роздільною здатністю 3 нм.

Нагадаємо, Huawei стала найбільшою китайською компанією з виробництва побутової електроніки. Її капіталізацію оцінили в 1,1 трлн юанів ($163,8 млрд). У порівнянні з минулим роком вартість компанії знизилася на 100 млн юанів ($14,9 млн). Експерти пояснили падіння санкціями США, через які лідер ринку постав перед труднощами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram