Новини
6 Серпня 2021
745

Xiaomi вперше стала світовим лідером з продажу смартфонів

Тим часом Huawei пережила максимальне падіння виторгу

Китайська Xiaomi у червні вперше стала світовим лідером з продажу смартфонів. Про це повідомила дослідницька компанія Counterpoint.

Зазначається, що продажі смартфонів Xiaomi зросли на 26% проти попереднього місяця. У підсумку частка світових продажів, що припадає на компанію, становить 17,1%. На другому місці опинилася південнокорейська Samsung з часткою у 15,7%, на третьому — Apple з 14,3%.

“З моменту, коли почався спад у Huawei, Xiaomi прикладала послідовні та наступальні дії, щоб заповнити створений цим спадом пробіл”, — заявив директор з досліджень Counterpoint Тарун Патхак. За його словами, компанія розширила свою присутність в Китаї, Європі та Африці, а також на Близькому Сході — на традиційно важливих ринках для Huawei та Honor.

“При цьому нова хвиля коронавірусу у В’єтнамі вдарила по виробництву Samsung у червні, що привело до дефіциту девайсів компанії”, — зазначив старший аналітик Counterpoint Варун Мішра.

У компанії наголосили, що Xiaomi може не затриматися на першому місці, коли виробництво Samsung відновиться.

Тим часом китайський телекомунікаційний гігант Huawei Technologies повідомив про максимальне падіння виторгу у першому півріччі 2021 року після санкцій зі сторони США, через які він був змушений продати частину свого колись головного бізнесу — виробництва мобільних телефонів, повідомляє Reuters.

У п’ятницю, 6 серпня, компанія зазначила, що її виторг становить 320,4 млрд юанів ($49,56 млрд). Падіння показника спостерігалося в групі споживчих товарів Huawei, до якої входять мобільні телефони — там він знизився на 47% до 135,7 млрд юанів.

Неприємності для китайського гіганта почалися ще 2019 року, коли колишній президент США Дональд Трамп вніс Huawei до “чорного списку” та заборонив їй доступ до критично важливих американських технологій, що вплинуло на здатність компанії розробляти власні мікросхеми.

За даними консалтингової компанії Canalys, через санкції у другому кварталі Huawei вперше за більш ніж 7 років вибула з п’ятірки провідних постачальників мобільних телефонів у Китаї, поставивши всього 6,4 млн одиниць, тоді як за другий квартал 2020-го вона поставила 27,4 млн телефонів, не враховуючи постачань бюджетних моделей Honor.

У першому півріччі постраждав й ще один напрямок бізнесу Huawei — виробництво телекомунікаційного обладнання, виторг від якого також знизився на 14%. Це за словами представників компанії, частково пов’язано з уповільненням темпів поширення мереж 5G у Китаї.

Наразі головною метою компанії, за словами Еріка Сюй, тимчасового голови Huawei, буде перехід до розробки програмного забезпечення та сфер бізнесу, не схильних до ризику тиску зі сторони США. “Наша мета — вижити й залишатися стійкими, — наголосив він. — Ми поставили наші стратегічні цілі на наступні п’ять років”.

Huawei почала поширювати власну операційну систему Harmony тільки у червні, а це означає, що вона більше повністю не покладатиметься на платформу Android від Google, оскільки санкції заборонили Google надавати їй технічну підтримку для створення нових моделей телефонів.

За даними Canalys, у Huawei також спостерігається значне зростання хмарних послуг, яке у першому кварталі збільшилося більш ніж удвічі та охопило 20% ринку Китаю.

Нагадаємо, китайська компанія Xiaomi у другому кварталі цього року вперше посіла друге місце у списку світових лідерів з продажу смартфонів.

Раніше Investory News писали,  що Xiaomi, Huawei та інші виробники об’єдналися для створення єдиного стандарту швидкої зарядки. Ініціатива сприятиме скороченню електронних відходів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram