Новини
16 Липня 2021
621

Xiaomi вперше опинилася на другому місці серед світових лідерів з продажу смартфонів

Китайський виробник інвестував у завоювання частки ринку, яку звільняє Huawei

Китайська компанія Xiaomi у другому кварталі цього року вперше посіла друге місце в списку світових лідерів з продажу смартфонів. Про це повідомляє дослідницька компанія Canalys.

Очолила список південнокорейська Samsung, на яку довелося 19% поставлених смартфонів. Xiaomi опинилася на другій сходинці з 17%. Компанія потіснила на третє місце Apple, частка якої становила 14%.

“Xiaomi швидко розширює свій бізнес за кордоном”, — заявив керівник досліджень Canalys Бен Стентон. Він зазначив, що обсяг постачань компанії до Латинської Америки виріс більш ніж на 300%, до Африки — на 150%, Західної Європи — на 50%.

При цьому, за його словами, середні ціни, що встановлює Xiaomi приблизно на 40% нижчі, ніж у Samsung, і на 75% нижчі, ніж в Apple. “Тому пріоритет для компанії цього року — нарощування продажів дорогих пристроїв, таких як Mi 11 Ultra”, — зазначив аналітик.

Другий квартал — традиційно найтихіший період для Apple і Samsung, оскільки обидві компанії готуються до запуску нових смартфонів найближчими місяцями, зазначає Bloomberg. “Apple цього року замовила у постачальників 90 млн iPhone нового покоління — на 20% більше, ніж зазвичай замовляла останніми роками”, — розповіли джерела агенції.

У другому кварталі 2020 року світовим лідером з продажу смартфонів вперше стала китайська компанія Huawei. Однак американські санкції звільнили її від необхідних постачань чіпів.

Зниження частки ринку Huawei підштовхнуло інші китайські компанії до того, щоб активно витрачати кошти на нові розробки. Xiaomi була особливо активна й запустила два флагманських девайса у перші чотири місяці цього року.

Нагадаємо, на початку липня Xiaomi продала облігації на суму $1,2 млрд. Фінансову операцію здійснено на фоні посилення контролю китайської влади.

Раніше Investory News писали, що Xiaomi, Huawei та інші виробники об’єдналися для створення єдиного стандарту швидкої зарядки — ініціатива сприятиме скороченню електронних відходів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram