Драйв
3 Лютого 2021
1 939

Вміють здивувати: На найбільшій виставці споживчої електроніки презентували найнезвичніші гаджети

Нові екземпляри можуть назавжди змінити наш погляд на звичні речі

CES — найбільша у світі виставка споживчої електроніки. Через пандемію коронавірусу цього року захід проводили в онлайн-форматі, через що анонсів було значно менше, ніж зазвичай. Проте, виробники знову знайшли, чим нас здивувати, повідомляє Rusbase. Тож, найдивніші гаджети цього року.

Конструктор помади

Фото: L’Oréal

Міжнародна косметична компанія L’Oréal презентувала Yves Saint Laurent Rouge Sur Mesure Powered by Perso — гаджет, який дозволяє в домашніх умовах створювати власні персоналізовані помади.

Замість картриджів використовується 12 відтінків колекції YSL Velvet Cream Matte Finish у чотирьох колірних гамах — червоній, персиковій, нюдовій та фуксії. Щоб розробити власний відтінок, користувачеві необхідно обрати гаму, під’єднатися до додатка й “приміряти” на собі можливий результат.

Яскравість, глибину кольору та інші параметри можна регулювати у режимі реального часу. Наразі пристрій доступний за попереднім замовленням у США, а до вересня 2021 року L’Oréal планує зробити його масовим.

Унітаз з функцією аналізу здоров’я

Фото: Дизайн пристрою та приклад повідомлення

Гаджет майбутнього від японської компанії Toto — wellness-унітаз, який аналізує стан організму та надає персоналізовані рекомендації з харчування.

На виставці був презентований концепт пристрою, у продаж він надійде “найближчі декілька років”.

Згідно з проєктом, щоб отримати дані про своє здоров’я, потрібно встановити спеціальний додаток, який синхронізується з пристроєм, транслює статистику та відправляє повідомлення з рекомендаціями. Як розробники захищатимуть настільки чутливі персональні дані — питання відкрите. 

Симулятор кота

Фото: Yukai Engineering

Qoobo — це пухнаста подушка з хвостом, яка імітує вібрації та муркотіння кішки. За задумом творців, пристрій повинен допомогти користувачеві зняти тривогу та розслабитися.

Стартап Yukai Engineering працює над Qoobo декілька років, перша версія пристрою була презентована ​​на CES 2020. За словами засновників, попит на гаджет значно виріс після того, як було введено карантинні обмеження.

Наразі користувачам доступна повнорозмірна версія Qoobo за $149 і зменшена — Qoobo Petit за $80 у сірому, коричневому, чорному або білому кольорі на вибір.

Пульт від телевізора на сонячній батареї

Фото: Samsung

Більше не потрібно турбуватися про заміну батарейок у пульті дистанційного керування — досить переконатися, що він лежить поруч з вікном. Новий ТВ-пульт від Samsung також можна зарядити від яскравого штучного світла або через роз’єм USB Type-C.

Розробники підрахували, завдяки їхнім вирішенням відходи у вигляді батарейок ААА скоротяться на 99 млн одиниць. Щоб ще більше скоротити негативний вплив на екологію, Samsung використовуватиме матеріали з перероблених пластикових пляшок під час виробництва пульта. 

Найрозкішніша ванна у світі

Фото:Kohler

Компанія Kohler презентувала на виставці свою концепцію ванної кімнати майбутнього, яка включає змішувач з голосовим управлінням, безконтактну сантехніку та родзинку програми — квадратну ванну за $16 тис.

Творці надихалися японською практикою сирин-йоку, яку також називають практикою “лісових ванн”. В її основі — тривалі прогулянки лісом, спрямовані на зняття стресу та зміцнення імунітету.

Stillness Bath від Kohler оснащена функціями аромотерапії, “туману” та адаптивного освітлення, вода до неї надходить не зі змішувача, а через отвір на дні. Для тих, хто не може дозволити собі максимальну комплектацію, компанія розробила lite-версію за $6,2 тис.

Розумні двері для собак

Фото: MyQ Pet Porta

Американська компанія MyQ Pet Portal розробила автоматизовані двері для собак за $3 тис. Пристрій оснащений двома камерами з роздільною здатністю 1080p, які передають відео на смартфон користувача. Крім цього, у двері вбудовано два динаміки, які дозволяють дистанційного розмовляти з вихованцем.

Гаджет розрахований на невеликих собак вагою від 4,5 до 40 кг. Всі їх взаємодії з дверима фіксуються в додатку, який також дозволяє відкривати або блокувати вхід.

На додаток можна придбати нашийник з Bluetooth-сенсором, який автоматично відкриватиме двері при наближенні до неї. Базовий пристрій MyQ Pet Portal розроблено з пластику, проте охочі можуть придбати дерев’яну модель за $4,5 тис.

Маска для обличчя за $150

Фото: AirPop

Китайський стартап AirPop презентував Active + Halo Smart Mask — маску з тканини для обличчя з фільтром і можливістю синхронізації зі смартфоном.

Додаток сигналізує користувачеві, коли необхідно замінити фільтр, а також аналізує якість повітря та стежить за диханням, особливо в “активному” режимі, призначеному для тренувань.

Маска заряджається від спеціальної батарейки-таблетки, яку потрібно змінювати кожні шість місяців.

Пристрій доступний для попереднього замовлення за ціною у $150, в комплекті користувач отримає чотири змінних фільтри — кожен новий обійдеться ще у $25.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram