Новини
12 Грудня 2023
309

Huawei звернулась до Audi та Mercedes щодо інвестування

Автогігантам пропонують вкласти кошти у компанію-виробника “розумних авто”

Китайська компанія Huawei Technologies звернулася до автовиробників Mercedes Benz і Audi із пропозицією купівлі невеликих часток у її фірмі з виробництва програмного забезпечення та компонентів для “розумних” автомобілів, пише Reuters із посиланням на три джерела.

За їхніми словами, цей крок спрямований на розширення партнерства за межі китайських брендів. У Huawei також сподіваються, що присутність іноземних інвесторів допоможе захистити бізнес від потенційної подальшої геополітичної напруги.

Минулого місяця китайський технологічний гігант заявив, що виділить свій чотирирічний бізнес-підрозділ Intelligent Automotive Solution (IAS), який прагне стати домінуючим постачальником програмного забезпечення та компонентів для “розумних електромобілів”.

Джерела раніше повідомляли, що вартість компанії становитиме від $28 млрд до $35 млрд.

Huawei провела попередні переговори з Mercedes в минулі тижні. Одне джерело повідомило, що німецькому автомобільному бренду запропонували від 3% до 5% акцій з оцінкою, яка підлягає обговоренню.

“Однак Mercedes не був настільки зацікавлений, оскільки він хоче залишатися відповідальним за своє програмне забезпечення, щоб підтримувати позиціювання свого бренду преміумкласу, а не передати його постачальнику”, — пише Reuters.

У виданні уточнили, що рівень інтересу Audi до пропозиції Huawei визначити не вдалося.

Однак джерела повідомили, що Audi та Huawei планують співпрацю з розробки технологій автономного водіння для Audi. Ці технології будуть використовуватися в автомобілях для китайського ринку з 2025 року, які будуть створені підприємством німецького автовиробника з FAW Group.

Раніше Investory News писали, що Євросоюз погодив закон про штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram