Новини
5 Травня 2020
950

Без інвесторів із США: Telegram поверне американцям 72% від вкладених коштів у проєкт TON

Рішення прийняте через невизначене ставлення регулюючих органів у Сполучених Штатах

Компанія Telegram повідомила інвесторам із США, що вони не матимуть можливості залишитися в проєкті ще на рік. Таким чином, американські інвестори зможуть забрати тільки 72% від суми інвестування, повідомляє The Bell з посиланням на лист інвесторам від команди Telegram. Іншим інвесторам, як і раніше, компанія готова запропонувати повернення 110% вкладень, але вже не в криптовалюті.

Видання зазначає, що команда Telegram прийняла рішення залишити американських інвесторів без вибору після додаткових консультацій з чиновниками та юристами. “Проте на цей момент ми розглядаємо можливість укладення альтернативної кредитної угоди. Ця пропозиція є тільки для осіб за межами США”, – йдеться у листі. 

Нагадаємо, структури Telegram залучили на створення TON $1,7 млрд інвестицій. Запуск блокчейн-проєкту був запланований на жовтень 2019 року, але Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) домоглася в суді тимчасової заборони на це. Своєю чергою інвестори погодилися перенести кінцеві терміни по запуску TON на 30 квітня цього року, однак судові слухання у справі все ще йдуть.

24 квітня окружний суд Нью-Йорка визнав Gram цінними паперами й тимчасово заборонив передачу токенів початковим покупцям – 175 інвесторам, які придбали права на криптовалюту на початку 2018 року.

Після рішення суду Telegram направила інвесторам лист, у якому запропонувала план повернення грошових коштів у разі програшу в справі. Команда компанії запропонувала кілька варіантів, перший з яких – повернення 72% вкладених коштів. Як альтернативний варіант в інвесторів є можливість отримати 110% початкових вкладень до 30 квітня 2021 року.

Якщо ж Telegram не отримає дозволу на випуск криптовалюти до цього часу, компанія планує погасити борг перед інвесторами за рахунок виручки від продажу власного капіталу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram